Τελευταία Νέα:

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Ισχυρό τουριστικό brand name η Πέλλα»


Πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του τοποθετεί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, την τουριστική ανάπτυξη της Πέλλας, δεδομένων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης.

Σε επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο κ. Τζαμτζής εξηγεί επιγραμματικά τους λόγους για τους οποίους η Πέλλα θα μπορούσε να αναδειχθεί σε προμετωπίδα του ελληνικού τουρισμού και προσκαλεί την Γκερέκου να επισκεφθεί την Πέλλα, ώστε να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για την τουριστική της ανάπτυξη.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τζαμτζή προς την κ. Γκερέκου.                                    

Προς την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ.

 κ. Άντζελα Γκερέκου

 Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

 Σε συνέχεια της προφορικής πρόσκλησης που σας απηύθυνα, κατά τη συνάντησή μας στην έκθεση Τουρισμού Philoxenia, να επισκεφθείτε την Π.Ε. Πέλλας, επανέρχομαι για να σας προσκαλέσω και επισήμως στην Πέλλα, της ιστορίας και του σύγχρονου πολιτισμού, των παραδόσεων και της ιδιαίτερης τοπικής κουλτούρας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και εγώ προσωπικά, επιδεικνύουμε έντονο ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή του Νομού Πέλλας, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, ακούει στο όνομα «Μέγας Αλέξανδρος», μία ισχυρή ιστορική προσωπικότητα  με παγκόσμια απήχηση.  Επιπλέον,  προϊστορικοί οικισμοί, βυζαντινά μνημεία και εκκλησιές, ιστορικά μοναστήρια και μνημεία της οθωμανικής περιόδου ενισχύουν το ιστορικό αφήγημα της Πέλλας.

Οι περίφημοι καταρράκτες της Έδεσσας, τα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν,  παραδοσιακοί οικισμοί μαζί με τους σπάνιους υδροβιότοπους ποταμών και λιμνών, αποτελούν ένα μέρος μόνο ενός ποικιλόμορφου φυσικού τοπίου, με τις εντυπωσιακές εναλλαγές. Οι ξεχωριστές μακεδονικές γεύσεις δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.        

Η Πέλλα λοιπόν αποτελεί αναμφίβολα ένα ισχυρό τουριστικό brand name, μία δυνατή πρόταση του ΕΟΤ διεθνώς, για κάθε είδους τουρισμό, όλες τις εποχές του χρόνου.

 Κυρία Πρόεδρε

Θα ήταν ξεχωριστή τιμή και χαρά, για εμένα και για τους κατοίκους της Πέλλας, να σας φιλοξενήσουμε και να σας ξεναγήσουμε στον τόπο μας, ώστε να διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασι, τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση της Πέλλας.

 Με εκτίμηση

Ιορδάνης Τζαμτζής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας.

 















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.