Τελευταία Νέα:

«Οι δικαστές ούτε εκβιάζονται, ούτε φοβούνται», είπε ο Κούγιας για τον αστυνομικό


«Οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται στην Ελλάδα», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος με απόφαση του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
"Εκδόθηκε το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του αστυνομικού που έχω την τιμή να υπερασπίζομαι μαζί με τον συνάδελφο μου Σωτήρη Τερζούδη. Επιβεβαιώθηκε η άποψη του ανακριτή και αρνήθηκε την εφαρμογή της γνωμοδοτήσεως του εισαγγελέα και έτσι ο αστυνομικός είναι ελεύθερος με περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα", ανέφερε ο κ. Κούγιας.
"Για άλλη μια φορά εγώ και ο κύριος Τερζούδης και από μέρους του εντολέα μου θελουμε να εκφράσουμε τη συντριβή μας για το χαμό του 16χρονου που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ώστε στο μέλλον αντίστοιχα ανώριμα παιδιά όχι μόνο Ρομά να αρνούνται την εφαρμογή του νομου. Είναι δύσκολες στιγμές και αυτό που με ευχαριστεί προσωπικά είναι ότι κάποιοι πρέπει να καταλάβουν οι οποίοι υποκινούν κινητοποιήσεις ανθρώπων που λειτουργούν συναισθηματικά", σημείωσε ο γνωστός δικηγόρος.
"Ο αστυνομικός δέχθηκε με ανακούφιση την απόφαση της δικαιοσύνης την οποία περίμενε με αγωνία όλες αυτές τις ημέρες",δηλωσε ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου αστυνομικού, Σωτήρης Τερζούδης.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν ο αστυνομικός αισθάνεται φόβο για τυχόν αντιδράσεις από την κοινότητα Ρομά ο κ. Τερζούδης απάντησε πως "Ο εντολεας μου έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύουμε πως όταν η δικαιοσύνη μιλά όλοι οι άλλοι πρέπει να σιωπούν".
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.