Τελευταία Νέα:

Έρευνες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για ρωσικό χρήμα στο Άγιον Όρος


Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ερευνούν το αν τα μοναστήρια στο Άγιον Όρος χρηματοδοτούνται από ρωσικών συμφερόντων νομικά πρόσωπα της αλλοδαπής ή από Ρώσους υπηκόους που ζουν στην Ρωσία ή στην Ευρώπη.
Οι Αμερικανοί υπήκοοι βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα “σαφάρι” στις μονές του Αγίου Όρους προκειμένου να διαπιστώσουν ένα εισρέουν ρωσικών συμφερόντων χρήματα είτε από φυσικά πρόσωπα είτε από εταιρείες και ιδρύματα που έχουν πίσω τους φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι είτε υπήκοοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας είτε Ρώσοι που ζουν στην Δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μία μονή στο Άγιον Όρος έδωσε τέτοια στοιχεία στους υπαλλήλους των αμερικανικών αρχών που έφτασαν στην μονή αυτή, και τις επόμενες ημέρες μία συστημική τράπεζα ζήτησε από αυτήν την μονή να μεταφέρει τους λογαριασμούς της σε άλλη τράπεζα.







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.