Τελευταία Νέα:

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Αναστέλλεται η είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών στην Πέλλα, λόγω των καταστροφών, από τις βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου».


Ανάσα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση, στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, δίνει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να παραταθεί η καταβολή και να ανασταλεί η είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π./ΚΕ.Β.ΕΙΣ.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου,

1) Παρατείνονται μέχρι και τις 24 Ιουλίου 2023 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων, στις Δ.Ο.Υ./Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π./ΚΕ.Β.ΕΙΣ. οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις Δημοτικές Κοινότητες Ραχώνας, Δυτικού, Αθύρων και Αγριοσυκιάς της Δ.Ε. Πέλλας του Δήμου Πέλλας, στις Δημοτικές Κοινότητες Γαλατάδων, Λιπαρού και Αγίου Γεωργίου της Δ.Ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελιών της Δ.Ε. Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας, στις Δημοτικές Κοινότητες Ν. Ζωής, Άσπρου, Καλυβίων και Δάφνης της Δ.Ε. Σκύδρας του Δήμου Σκύδρας και στη Δημοτική Κοινότητα Κρανέας της Δ.Ε. Μενηίδος του Δήμου Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που λήγουν ή έληξαν από 23-01-2023 μέχρι και 24-07-2023.

2) Παρατείνονται μέχρι και τις 19 Ιουλίου 2023 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π./ΚΕ.Β.ΕΙΣ. οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις Δημοτικές Κοινότητες Πέλλης και Νέας Πέλλας της Δ.Ε. Πέλλας, στις Δημοτικές Κοινότητες Καριώτισσας, Παλαιφύτου, Δροσερού και Τριφυλλίου της Δ.Ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Δημοτική Κοινότητα Γιαννιτσών της Δ.Ε. Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας, στις Δημοτικές Κοινότητες Σκύδρας, Μαυροβουνίου, Ριζού, Σεβαστιανών, Λιτοχωρίου, Αρσενίου και Πετραίας της Δ.Ε. Σκύδρας, στις Δημοτικές Κοινότητες Ανύδρου, Καλής, Προφήτου Ηλιού, Καλλιπόλεως, Μανδάλου της Δ.Ε. Μενηίδος του Δήμου Σκύδρας και στο Δήμο Αλμωπίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που λήγουν ή έληξαν από 23-01-2023 μέχρι και

19-07-2023.

Οι καταβληθείσες προσαυξήσεις/τόκοι /επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής που επιβλήθηκαν στις οφειλές από τις 23-01-2023 μέχρι την ημερομηνία ισχύος της παρούσας, επιστρέφονται ύστερα από σχετική αίτηση του φορολογούμενου στην αρμόδια υπηρεσία. Ρυθμίσεις που τυχόν απωλέσθηκαν από τις 23-01-2023 μέχρι την ημερομηνία ισχύος της παρούσας, αναβιώνουν ύστερα από σχετική αίτηση του φορολογούμενου στην αρμόδια υπηρεσία.

Με αφορμή τη νέα ρύθμιση για τους πληγέντες από την έντονη βροχόπτωση και τις πλημμύρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, δήλωσε: « Το Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που καταθέσαμε, για τις ζημιές εξαιτίας της ραγδαίας βροχόπτωσης, τον περασμένο Ιανουάριο, δίνει στους πληγέντες συμπολίτες μας, την ευχέρεια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, παρέχοντας μία σημαντική περίοδο χάριτος.

Έχουμε αναπτύξει γόνιμη συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της Πέλλας και τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς και παρακολουθούμε από κοντά τις διαδικασίες στήριξης των περιοχών, που έχουν πληγεί από θεομηνίες, προς όφελος του παραγωγικού ιστού του τόπου μας». 














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.