Τελευταία Νέα:

«Ζαλίζουν» οι μισθοί στον ΟΣΕ – Οι μηχανοδηγοί πληρώνονται καλύτερα από τους στρατιωτικούς

Δύο εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το τι ακριβώς συμβαίνει με όλες τις παραμέτρους που συνέβαλαν στην εθνική τραγωδία.

Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει οι σταθμάρχες και οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ καθώς φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ότι έγιναν αρκετά λάθη το μοιραίο βράδυ.

Όπως είναι λογικό, ο μισθός των υπαλλήλων του ΟΣΕ έχει μπει στο μικροσκόπιο και, σύμφωνα με όσα λέει υπάλληλος του ΟΣΕ στο «Live News», ο μισθός ενός μηχανοδηγού μπορεί να φτάνει μέχρι και 3.500 ευρώ και του σταθμάρχη μέχρι τις 2.000 ευρώ.

«Ένας μηχανοδηγός τη στιγμή αυτή στο σύστημα αυτό που υπάρχει το οικονομικό της τάξεως των 1.700 -1.800… 2.000 ευρώ, δεν πάει παραπάνω. Όταν θέλω να δουλεύω πέντε Κυριακές τον μήνα, Σαββατοκύριακα, αυτά είναι 75%. Αυτά είναι συν στα 1.300 που είναι ο βασικός μου. Όταν εγώ θέλω είκοσι μέρες τον μήνα να δουλεύω νυχτερινά τρένα, αυτά είναι συν στον βασικό μισθοί, άλλα 300 – 400 ευρώ. Δικαιολογημένα θα φτάσει τα 3.500» λέει χαρακτηριστικά.

Ένας σταθμάρχης, κατά τον ίδιο, αμείβεται με λιγότερα χρήματα που μετά από υπερωρίες, βραδινές βάρδιες και Σαββατοκύριακα φτάνει τα 2.000 ευρώ.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.