Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση Alco: Τι ψηφίζουν οι Κεντρώοι – Πόσο πειστικές είναι οι εξαγγελίες των κομμάτων


Για το κριτήριο της ψήφου και τις εξαγγελίες των κομμάτων απάντησαν όσοι συμμετείχαν στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.
Οι πολίτες στη δημοσκόπηση απάντησαν σε μια σειρά από ερωτήματα ενόψει των επικείμενων εκλογών. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙZΑ ήταν 6,6%.

Στην ερώτηση ποιο είναι το βασικό κριτήριο ψήφου οι πολίτες απάντησαν: Πρόγραμμα/ εξαγγελίες σε ποσοστό 28% και ακολουθούν: η ιδεολογία με 25%, η μη σχέση του κόμματος από τη διαφθορά με 15%, η σύγκριση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με 14%, ο αρχηγός του κόμματος με 9% και οι υποψήφιοι των κομμάτων με 4%.



Από την άλλη οι ψηφοφόροι εξήγησαν πόσο πειστικές θεωρούν τις εξαγγελίες των κομμάτων; Εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας απαντούν: «Λίγο (21%) ή καθόλου (41%)» σε ποσοστό 62%, ενώ «Αρκετά (21%) και Πολύ (10%)» σε ποσοστό 31%.

Οσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα της πειστικότητας των εξαγγελιών μοιάζει ακόμα μεγαλύτερο καθώς «Λίγο (26%) ή Καθόλου (47%)» απαντά το 73% ενώ «Αρκετά (15%) και Πολύ (4%)» απαντά το 19%.

Από την άλλη οι αναποφάσιστοι δηλώνουν σε ποσοστό 31% χωρίς ιδεολογία, 21% κεντρώοι, 13% δεξιοί, 10% κεντροαριστεροί, 9% κεντροδεξιοί και 4% αριστεροί.



Οσον αφορά αυτούς που χαρακτηρίζονται ως «Κεντρώοι» δηλώνουν ότι ψηφίζουν: Νέα Δημοκρατία 26%, ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 24%, ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 23% και αλλο κόμμα 15%.



Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει – σε περίπτωση που κυβερνήσει ξανά – την πολιτική του 2015 – 2019, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 65% «ναι», ενώ το 26% θεωρεί πως «έχει αλλάξει».

Το 68% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η απλή αναλογική δεν αποτελεί «ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας», ενώ το 23% θεωρεί πως αποτελεί τέτοια ευκαιρία.



Να σημειωθεί τέλος ότι στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 64%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 15%. Δεν ξέρω/δεν απαντώ, δηλώνει το 22%.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.