Τελευταία Νέα:

Τρισδιάστατο βίντεο αποκαλύπτει το ναυάγιο του Τιτανικού όπως δεν το έχουμε ξαναδεί



Μια νέα έρευνα που έγινε στο ναυάγιο του Τιτανικού μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης σε βίντεο, αναδεικνύει με νέο τρόπο το ιστορικό πλοίο που βυθίστηκε πριν από έναν αιώνα, ενώ έχει στόχο να ρίξει φως σε αναπάντητα ερωτήματα.
Όπως ανέφερε το bbc.com, το ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) στον Ατλαντικό και βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912 παρασύροντας στον βυθό πάνω από 1.500 επιβάτες.

Ο Παρκς Στίβενσον, αναλυτής του Τιτανικού, μίλησε στο βρετανικό Μέσο και είπε πως το μοντέλο είναι «ένα από τα πρώτα σημαντικά βήματα για να εισέλθει η έρευνα του Τιτανικού προς μια τεκμηριωμένη έρευνα και όχι σε έρευνα βασισμένη σε εικασίες».


Έτσι, η νέα τρισδιάστατη σάρωση καταγράφει το ναυάγιο στο σύνολό του, αποκαλύπτοντας μια πλήρη άποψη του Τιτανικού. Βρίσκεται σε δύο μέρη, με την πλώρη και την πρύμνη να χωρίζονται κατά περίπου 800 μέτρα (2.600 πόδια). Ένα τεράστιο πεδίο συντριμμιών περιβάλλει το τσακισμένο σκάφος.

Η σάρωση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από την Magellan Ltd, μια εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων και την Atlantic Productions, που κάνουν ένα ντοκιμαντέρ για τον Τιτανικό.

Τα υποβρύχια, τα οποία ελέγχονται εξ αποστάσεως από μια ομάδα που επέβαινε σε ειδικό πλοίο, πέρασαν περισσότερες από 200 ώρες ερευνώντας κατά μήκος και κατά πλάτος το ναυάγιο.

Πήραν περισσότερες από 700.000 εικόνες από κάθε γωνία, δημιουργώντας μια ακριβή 3D ανακατασκευή.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.