Τελευταία Νέα:

Δελτίο Τύπου : Μορφωτικός Σύλλογος Αετοχωρίου "Το Πίνοβο"
Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο ΠΙΝΟΒΟ TRAIL "ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αλμωπιας.
Στους αγώνες ορεινού τρεξίματος 27 χλμ και 14 χλμ, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Αετοχωριου, συμμετείχαν δεκάδες αθλήτριες και αθλητές διαφόρων ηλικιών από όλη την Ελλάδα.

Η άρτια και αψεγάδιαστη οργάνωση από το προπαρασκευαστικο στάδιο μέχρι τη λήξη, η ποιότητα των διαδρομών και η φυσική μαγεία που εκπέμπει το Πινοβο πιστοποιήθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στο σύλλογο δρομέων υγείας Αλμωπίας, τις αθλήτριες και τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες, τις εθελόντριες και τους εθελοντές και σε όλους όσους συμβάλανε στην επιτυχία της διοργάνωσης που αφορούσε στο 1ο ΠΙΝΟΒΟ TRAIL "ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ"!!!

Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αριδαίας κ. Μπάτσης και η υπ. βουλευτήρια του Σύριζα κ. Τζακρη Θεοδώρα.

Ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία του συλλόγου "Αγριογιδο Πινοβου" με ενδιαφέρον υλικό, πολύμορφη δράση και χρόνιο αγώνα που είχε σαν αποτέλεσμα
την πιστοποίηση ύπαρξης του αγριογιδου στο Πινοβο, διαμορφώνοντας νέες προοπτικές προστασίας του ορεινού όγκου του Πινοβου.

Παρών και ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών- αιμοπεταλιοδοτων και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπιας με ενημερωτικό υλικό και αξιόλογη κοινωνική προσφορά.

Οι ήπιες και εναλλακτικές ορεινές δραστηριότητες και η σύνδεση τους με την ανάδειξη και την προστασία της βιοποικιλοτητας των ορεινών όγκων της ανατολικής αλμωπιας, την ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και την τοπική παραγωγή, μπορούν να συνεισφέρουν στη συνέχιση της ζωής στην περιοχή.

Το Κέντρο Φιλοξενίας " ο Ορφέας" του συλλόγου Αετοχωριου το "Πινοβο " μετά την αποπεράτωση των εργασιών, που υλοποιούνται από το σύλλογο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πέλλας μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με τον ενημερωτικό, εκπαιδευτικό προσανατολισμό του, αλλά και αυτόν της φιλοξενίας, μπορεί να αποτελέσει συμβολή προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Τέλος οι ορατές, πλέον, καταστροφικές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή επιβάλλουν να υψώσουμε τοίχος προστασίας από τη λαθροθηρια, τις παράνομες και ανεξέλεγκτες υλοτομήσεις, που έχουν αποφέρει, σύμφωνα με μαρτυρίες, σοβαρές καταστροφές στους οικοτοπους του Πινοβου.

Για το Δ.Σ του συλλόγου
Βολτσης Σωκράτης.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.