Τελευταία Νέα:

Η απλή συνήθεια που μειώνει την ένταση της ημικρανίαςΟι ημικρανίες είναι ένα πρόβλημα αρκετά συνηθισμένο σε πολλούς ανθρώπους.
Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό αλλά μεταξύ άλλων φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αντιμετώπιση των ημικρανιών.

Με βάση τις μελέτες, φαίνεται ότι άνθρωποι που πάσχουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες μπορούν να βελτιώσουν την κατάστασή τους αυξάνοντας την κατανάλωση νερού. Οι ερευνητές εργάστηκαν με πάνω από 100 εθελοντές που είχαν συχνούς πονοκεφάλους και ημικρανίες. Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων τους και η μισή ομάδα συμβουλεύτηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού κατά 1,5 λίτρα ή 7 ποτήρια την ημέρα.

Μετά από τρεις μήνες, οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν τη συμβουλή αυτή είχαν σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτή η βελτίωση μπορεί να οφείλεται στο placebo effect, όπου οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα από την κατανάλωση νερού, παρόλο που δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη φυσιολογία τους.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.