Τελευταία Νέα:

Πόσες ερωτικές επαφές είναι φυσιολογικό να έχετε ανάλογα με την ηλικία


Πόσες ερωτικές επαφές μπορεί να έχει κάποιος ανάλογα με την ηλικία του;
Μελέτη του Ινστιτούτου Kinsey έδειξε, ότι η ηλικία καθορίζει τη μέση συχνότητα ερωτικών επαφών. Η συχνότητα μπορεί να κυμαίνεται από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά το μήνα.


Αποτελέσματα μελέτης
Τα άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών έχουν τις περισσότερες ερωτικές επαφές, με μέσο όρο 112 φορές τον χρόνο, ή περίπου δύο φορές την εβδομάδα.
Τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών έχουν 86 ερωτικές επαφές το χρόνο, δηλαδή 1,6 φορές την εβδομάδα.
Τα άτομα ηλικίας 40-49 ετών κάνουν σεξ 69 φορές το χρόνο.
Η μείωση στον αριθμό των ερωτικών επαφών συνδέεται με την αύξηση της ηλικίας. Παλαιότερες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι φυσικές αλλαγές που εμφανίζονται με την αύξηση της ηλικίας επηρεάζουν και τις ερωτικές συνευρέσεις.

«Αυτό που προέκυψε από αυτές τις μελέτες είναι ότι, καθώς μεγαλώνουμε, οι πιθανότητες μας να αναπτύξουμε χρόνιες παθήσεις υγείας αυξάνεται. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη συχνότητα και την ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας», αναφέρει ο δρ Justin Lehmiller του Ινστιτούτου Kinsey.

Γάμος
Το 34% των παντρεμένων ζευγαριών έχουν επαφές 2-3 τρεις φορές την εβδομάδα.
Το 45% μερικές φορές το μήνα.
Και το 13% μόνο μερικές φορές το χρόνο.Πηγή: medicaldaily.com

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.