Τελευταία Νέα:

Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως τα τέλη του έτους - Τι πρέπει να ξέρουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοιΑυξήσεις θα δούν στη μισθοδοσία τους μετά σχεδόν από μια δεκαετία οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.
«Ζεστό χρήμα» θα δουν στη τσέπη τους παρά το σφιχτό προϋπολογισμό των τελευταίων ετών οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.

Θετική έκπληξη για τις αγορές έκρυβε ο προϋπολογισμός, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος προβλέπεται να διαμορφωθεί τελικά στο 1,1% του ΑΕΠ, ενώ για το από 0,7% που ήταν ο στόχος, σύμρφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Κατά 30% θα είναι μεγαλύτερη η ελληνική οικονομία το 2024 σε σχέση με το 2019, με το ΑΕΠ να φτάνει τα 235 δισ. €.

Η μείωση του ελληνικού χρέους αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση του χρέους παγκοσμίως. Στις 21 Νοεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις τέλη 2023 – αρχές 2024

►  Δημόσιοι υπάλληλοι: Ετήσια αύξηση 1.476 € (μ.ο.)

►  Συνταξιούχοι: Αύξηση 3,1%

►  Ελαχ. Εγγυημένο Εισοδ.: 8% (Από Δεκέμβριο)

►  Επίδομα 18-19άρηδων: 150 € (άυλη κάρτα)

►  Αύξηση αφορολόγητου παιδιών: Όφελος 90 έως 220 €

►  Μείωση ΕΝΦΙΑ 10%: Με ασφάλιση ακινήτου

►  Εφάπαξ επιδόματα: Προσωπικής διαφοράς
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.