Τελευταία Νέα:

Οι 13.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λίγοι – Απροστάτευτοι οι πολίτες


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να επισπεύσουν τους εμβολιασμούς τους τόσο ενάντια των ιών της γρίπης όσο και ενάντια στον κορονοϊό.Εκτός από τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει και τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες λέγοντας πως είναι ανάγκη να εμβολιαστούν εγκαίρως – εντός του Νοεμβρίου – δεδομένου ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου ως και τον Μάρτιο παρατηρείται στη χώρα μας έξαρση των κρουσμάτων γρίπης.

«Οι πολίτες άνω των 60 ετών, οι υγειονομικοί, όσοι προσέχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι διαμένοντες σε κλειστές δομές, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι χρόνια και σοβαρά πάσχοντες προηγούνται στον αντιγριπικό εμβολιασμό, ενώ χρήσιμο είναι να συζητήσουν με τον ιατρό τους, το ενδεχόμενο εμβολιασμού, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες», σημειώνουν οι γιατροί.

Ο ΠΙΣ τονίζει επίσης την ανάγκη να ζητήσει ο πολίτης με τον ιατρό του να του λύσει απορίες και να του παράσχει διευκρινίσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό, ώστε να δοθεί στον θεράποντα η ευκαιρία να ενημερώσει για τις πιθανές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο κάθε οργανισμός (ενεργή λοίμωξη, ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά.).

Λίγοι οι εμβολιασμοί

Ο ΠΙΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι 13.000 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του SARS-CoV-2 είναι πολύ λίγοι!

«Oι ιατροί οφείλουν να ενημερώσουν τους ασθενείς τους που νόσησαν ή εμβολιάστηκαν προ 6μηνου έναντι του κορονοϊού, ότι αυτήν τη στιγμή είναι εντελώς ακάλυπτοι. Η διενέργεια του επικαιροποιημένου εμβολίου για τις τελευταίες μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλους τους άνω των 60 ετών, τους υγειονομικούς, αλλά και για κάθε άλλο πολίτη που επιθυμεί να προστατευθεί», σημειώνουν οι γιατροί.

Κάθε πολίτης που έχει αμφιβολίες ή απορίες για το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του SARS- CoV-2 μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιατρό του για να λάβει εξηγήσεις, καταλήγουν τα μέλη του ΠΙΣ.

Πηγή: iatropedia.gr


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.