Τελευταία Νέα:

Δ.Η.Κ.Ε Αλμωπίας : Εκδήλωση στις 1 Δεκεμβρίου στους Προμάχους Αλμωπίας για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με  Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου , θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. 

Πρόκειται για  μια πρωτοβουλία  του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων  υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους , αλλά και δράσεων  ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας για την κατανόηση σε θέματα  αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας  των ατόμων με αναπηρία

Τα   άτομα   με  αναπηρία  έχουν  δικαίωμα  στην  κοινωνική  και επαγγελματική  ένταξη και εξέλιξη, στην παροχή ίσων ευκαιριών , στη μόρφωση, στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και μέριμνας και ίση ποιότητα ζωής.

Ως   κοινωνία  οφείλουμε να  επιδεικνύουμε ανθρωπιά , σεβασμό και κατανόηση . Ας  κρατήσουμε το τρίπτυχο αποδοχή – ενσυναίσθηση –    συμπερίληψη. Γιατί μόνο αν μπούμε στη θέση του συνανθρώπου  μας  με αναπηρία  μπορούμε να κατανοήσουμε  τις δυσκολίες που βιώνει και τις ανάγκες του. Γιατί είμαστε  μια ομάδα. Διαφορετικοί, αλλά ίσοι. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.

         

ΔΡΑΣΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ- 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με  αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία για την ευαισθητοποίηση  των  πολιτών ,  το ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄    θα   πραγματοποιήσει   δράση    στις  1 Δεκεμβρίου,  όπου θα περιλαμβάνει  ενημέρωση  των μαθητών  του Δημοτικού  Σχολείου Προμάχων   και     ευαισθητοποίηση  με τη συμμετοχή των μαθητών σε βιωματικό παιχνίδι.

 Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας                                 Η Κοινωνική Λειτουργός                                

        Συλλέκτης Γεώργιος                                                 του ΚΔΑΠ με Α ¨¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄                                                                                                               

                                                                                                       Δήμκου Γεωργία                                                                                 














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.