Τελευταία Νέα:

Ενημερωτική συνάντηση και τοποθέτηση των «Καφέ Κάδων» από τον Δήμο Αλμωπίας.Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, τοποθετήθηκαν σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης της Αριδαίας , «ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ», από τον Δήμο Αλμωπίας.


Ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης συλλογής βιοαποβλήτων σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - ΦΟΔΣΑ.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση επί του θέματος , της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος , Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κα Πολυξένη Νάνου και τον προϊστάμενο του τμήματος κο Ιατρίδη Γεώργιο με τους Δ/ντες - Δ/ντριες των Σχολικών Μονάδων και των Παιδικών Σταθμών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας, όπου και παρέλαβαν ενημερωτικό υλικό.

Στους καφέ κάδους , μπορούν να απορριφθούν :
· υπολείμματα τροφών , αποφάγια
· υπολείμματα και φίλτρα καφέ , φακελάκια τσάι
· φρούτα , φλούδες φρούτων
τσόφλια αυγού
· μικρά κλαδιά , φύλλα , γκαζόν
· χαρτί κουζίνας , χαρτοσακούλες & εφημερίδες
· γαλακτοκομικά ( τυρί ,κρέμες,γιαούρτι)

Ο Δήμος Αλμωπίας παρέλαβε 524 καφέ κάδους των 240l και ένα όχημα με σύστημα πλύσης.

Η τοποθέτηση των «ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ» θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Η χωριστή διαλογή των βιοαποβλήτων δημιουργεί πολύτιμη πρώτη ύλη για την παραγωγή κομπόστ.
Η τοποθέτηση των καφέ κάδων ,κυρίως στα σχολικά κτίρια είναι σημαντική, αφού το σχολείο είναι ο πυλώνας για την εκπαίδευση και την υιοθέτηση περιβαλλοντικής κουλτούρας, η οποία θα συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη μας.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος , Καθαριότητας , Ανακύκλωσης & Συντήρησης Πρασίνου
Δήμου Αλμωπίας

Νάνου Πολυξένη

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.