Τελευταία Νέα:

(Vid) Οδοντίατροι κρούουν τoν κώδωνα του κινδύνου για το άτμισμα: Τα κόκκινα σημάδια που ανησυχούν τους ειδικούς


Οδοντίατροι επισημαίνουν τους κινδύνους που έχει το άτμισμα για τη στοματική κοιλότητα.
Το άτμισμα, μια όλο και πιο δημοφιλής συνήθεια μεταξύ 4,7 εκατομμυρίων κατοίκων στη Μεγάλη Βρετανία, όπως αναφέρει η Action on Smoking and Health, έχει τόσο κινδύνους για την υγεία όσο και για το στόμα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες οδοντιάτρους. Ενώ οι γενικές ανησυχίες του ατμίσματος για την υγεία έχουν συζητηθεί ευρέως, με τις εισαγωγές σε νοσοκομεία που σχετίζονται με παιδιά που ατμίζουν να τετραπλασιάζονται μέσα σε ένα χρόνο, ο αντίκτυπός του στη στοματική υγεία είναι λιγότερο γνωστός αλλά εξίσου σημαντικός.

Ένας οδοντίατρος, γνωστός στο TikTok ως «Dentist Explains», έχει επιστήσει την προσοχή στις στοματικές ενδείξεις του ατμίσματος, οι οποίες μπορούν να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου οδοντιατρικού ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι αν ισχυρίζεστε ότι δεν ατμίζετε, ο οδοντίατρός σας μπορεί εύκολα να εντοπίσει την ίνα κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης.
0:00
 

Ο οδοντίατρος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι ένα από τα αποκαλυπτικά σημάδια του ατμίσματος είναι η αλλαγή στην εμφάνιση του ουρανίσκου του στόματος. Συγκεκριμένα, οι ατμιστές παρουσιάζουν συχνά ωχρότητα στον ουρανίσκο του στόματός τους συνοδευόμενη από μικρές κόκκινες κηλίδες. Αυτά τα συμπτώματα είναι ενδεικτικά μιας φλεγμονής γνωστής ως στοματίτιδα νικοτίνης, που συνήθως αναφέρεται και ως «ουρανίσκος του καπνιστή». Η κατάσταση αυτή είναι μια μακροχρόνια αντίδραση που προκαλείται από τη θερμότητα που παράγεται από το άτμισμα.

Η σύσταση για τη θεραπεία της νικοτινικής στοματίτιδας είναι αρκετά απλή αλλά προκλητική για πολλούς: η πλήρης διακοπή του ατμίσματος. Καθώς η διακοπή μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, η αναζήτηση υποστήριξης από επαγγελματίες υγείας και η αξιοποίηση πόρων διακοπής μπορεί να είναι ευεργετική.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.