Τελευταία Νέα:

(Vid) Ο πιο επικίνδυνος καφές στον κόσμο: Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και επιληπτικές κρίσεις


Μια νέα μάρκα καφέ, με την εύστοχη ονομασία «Biohazard Coffee», έχει γίνει viral λόγω της εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητάς της σε καφεΐνη. Ενώ η καφεΐνη καταναλώνεται ευρέως και είναι γενικά ασφαλής με μέτρο, αυτή η μάρκα έχει ξεπεράσει τα όρια, εγείροντας ανησυχίες για την υγεία.
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει θέσει κατευθυντήριες γραμμές για την κατανάλωση καφεΐνης, υποδεικνύοντας ότι 1.200mg που καταναλώνονται γρήγορα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τοξικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου επιληπτικών κρίσεων. Η μακροχρόνια υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης συνδέεται επίσης με την υπέρταση, γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Υπό κανονικές συνθήκες, η μέτρια πρόσληψη καφεΐνης θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Η ημερήσια σύσταση του FDA ανέρχεται σε περίπου 400 mg για ενήλικες χωρίς προϋπάρχουσες συνθήκες υγείας. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου δύο έως τρία τυπικά φλιτζάνια καφέ των 12 ουγκιών, το καθένα από τα οποία περιέχει μεταξύ 120 - 150 mg καφεΐνης.
Ωστόσο, ο καφές Biohazard υπερβαίνει σημαντικά αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διατίθενται στον ιστότοπό τους, ένα μόνο φλιτζάνι του καφέ τους περιέχει το εντυπωσιακό ποσό των 928 mg καφεΐνης. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης του FDA για έναν υγιή ενήλικα και σχεδόν φτάνει το όριο για πιθανή τοξικότητα.

Η ίδια η συσκευασία του προϊόντος περιέχει προειδοποίηση που τονίζει την ακραία περιεκτικότητά του σε καφεΐνη: «Με 928 mg ανά 12 oz, αυτός ο καφές περιέχει 4 φορές περισσότερη καφεΐνη από τον συνηθισμένο καφέ. Αυτή η περιεκτικότητα σε καφεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε υπερπαραγωγικότητα».

Αυτό το μήνυμα, που προοριζόταν να αποτελέσει προειδοποίηση, δεν έτυχε καλής υποδοχής από το κοινό. Πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με ένα τόσο υψηλό επίπεδο κατανάλωσης καφεΐνης. Το μάρκετινγκ του προϊόντος, το οποίο φαίνεται να εξιδανικεύει την ακραία πρόσληψη καφεΐνης, εντείνει την ανησυχία.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.