Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση: Άνετο προβάδισμα της ΝΔ – Το 77% “βλέπει” προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη


Σταθερό προβάδισμα 15,5 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε απόσταση μίας μονάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 27% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8,9%, η Ελληνική Λύση με 6,4%, το κόμμα Νίκη με 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3%. Στο 2,8% η Νέα Αριστερά, στο 2,5% οι Σπαρτιάτες και στο 2,3% το ΜέΡΑ25.

Τι απαντούν για τα Τέμπη

Την ίδια στιγμή, με φόντο τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, το 77% απαντά πως γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ το 11% απαντά πως «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες». Το 12% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν «εμπιστεύεστε τη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη», το 38% απαντά «καθόλου», «λίγο» το 29%, «αρκετά» το 22%, «πολύ» το 5% και «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» 6%.

Την ίδια στιγμή, το 39% απαντά πως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα επηρεάσει την ψήφο του στις ευρωεκλογές, το 32% απαντά καθόλου και το 20% λίγο.

Το 42% απαντά πως δεν θα επηρεάσει καθόλου την ψήφο του το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 30% απαντά πολύ και το 21% λίγο.

Το 37% απαντά πως θα επηρεάσουν πολύ την ψήφο του οι αγροτικές κινητοποιήσεις το 29% λίγο και το 27% καθόλου.
Ο βαθμός ικανοποίησης

Το 46% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 29% δηλώνει λίγο ικανοποιημένο και το 23% πολύ.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.