Τελευταία Νέα:

Αν πίνεις τον καφέ αμέσως μόλις ξυπνάς το πρωί, ίσως δεν ξέρεις κάτιΕίναι γεγονός ότι ο πρωινός καφές είναι συνήθεια για πολλούς και μάλιστα αμέσως μόλις ξυπνούν.
Μια συνήθεια όχι και τόσο καλή σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, φαίνεται πως αγνοούν πως τον πρωινό καφέ θα πρέπει να τον πίνετε πάντα μετά το πρωινό και ποτέ με άδειο στομάχι.

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης & Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου του Μπαθ, εξετάστηκε η επίδραση του διακοπτόμενου ύπνου και του πρωινού καφέ σε μια σειρά διαφορετικών μεταβολικών δεικτών.

Μετά από δοκιμές σε άτομα που κατανάλωσαν καφέ αμέσως μόλις ξύπνησαν και πριν το πρωινό, έδειξαν ότι ο δυνατός καφές που καταναλώθηκε πριν το πρωινό γεύμα αύξησε το μεταγευματικό γλυκαιμικό φορτίο κατά περίπου 50%.
Με απλά λόγια, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μας εξασθενεί όταν το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας είναι ο καφές, ειδικά έπειτα από μια νύχτα διαταραγμένου ύπνου. 
Θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε αυτό τρώγοντας πρώτα και πίνοντας καφέ αργότερα 
επισημαίνει ο καθηγητής James Betts, από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου Μπαθ.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.