Τελευταία Νέα:

Δήμος Αλμωπίας: Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες


Ο Δήμος μας καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών κλπ ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά τα οποία είναι δυνατό να αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς και να συντηρούν τον καθαρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου) κάθε έτους. Επίσης οφείλουν να τα περιφράξουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Να διευκρινιστεί ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν ελέγχους – αυτοψίες και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλουν πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ σε περίπτωση που προβούν σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό καταλογίζεται εξ’ ολοκλήρου στους υπόχρεους, η δαπάνη καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

Επίσης, οι υπόχρεοι μετά την ολοκλήρωση του αρχικού καθαρισμού δύναται να ενημερώνουν τον οικείο Δήμο με κάθε πρόσφορο μέσο.

Όλα τα παραπάνω προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα:

·         Στο άρθρο 75 του Ν. 3463/2006 και στο άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

·         Την αριθμ.31/2021 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 6ΡΣΣΩΨΩ-4ΝΛ).

·         Στο άρθρο 266 του Ν. 5037/2023 (ΦΕΚ 78/Β΄/28-03-2023).

·         Στην αριθ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2549/Β΄/19-04-2023).

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

                       ΕΔ

 

                                                                                                    ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

                                                                                                        ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.