Τελευταία Νέα:

Φώτο: Παράδοση απινιδωτή στο Γυμνάσιο και Λύκειο Εξαπλατάνου - Μέρα ζωής η σημερινή, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Εξαπλατάνου αλλά και την τοπική κοινότητα του Εξαπλατάνου.


Μετά το περιστατικό με την ευτυχή κατάληξη της ανακοπής ενός 42χρονου στην Αριδαία το Νοέμβριο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των παρευρισκομένων και τη χρήση απινιδωτή, οι εθελοντές ανανήπτες Αλέξανδρος Καρατζάς και Μυρσίνη Φιλιανάκη επιφύλασσαν μία έκπληξη ζωής για το σχολείο μας. Μέσω του προγράμματος Forward Hearts της κατασκευάστριας απινιδωτών Stryker (https://www.facebook.com/StrykerEmergencyCare?locale=el_GR) και την πολύτιμη καθοδήγηση της Μάντζαρης Α.Ε. (https://www.facebook.com/profile.php?id=100063616794253), εξασφάλισαν ένα δωρεάν απινιδωτή Lifepack CR2, τον οποίο δώρισαν στο σχολείο μας και γενικότερα στην τοπική κοινωνία του Εξαπλατάνου. 
Σκοπός τους είναι κάθε χωριό της Αλμωπίας να διαθέτει έναν απινιδωτή και μία εκπαιδευμένη ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε μία ανακοπή, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Έτσι, σήμερα το πρωί έγινε η παράδοση του απινιδωτή σε μια μικρή εκδήλωση με την παρουσία των μαθητών/ μαθητριών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και του Λυκείου Εξαπλατάνου, του Αντιδημάρχου Ανατολικής Αλμωπίας κ. Καραμαριά, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Τσαρκνιά, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Εξαπλατάνου κ. Διαμαντόπουλου και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Θεολόγου.

 Η σημαντικότερη όμως παρουσία ήταν αυτή του συντοπίτη μας που σώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση πιστοποιημένου ανανήπτη επίσης συντοπίτη μας και στην άμεση χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Ο Αναστάσης Μάρκου μετέφερε τη μοναδική εμπειρία ζωής που βίωσε στο μαθητικό κοινό των δύο σχολείων που τον παρακολούθησε συνεπαρμένο παίρνοντας το καλύτερο μάθημα ζωής. Τον ευχαριστούμε θερμά για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε.

Στην εκδήλωση αυτή απονεμήθηκαν εκ μέρους της ανθρωπιστικής οργάνωσης Kids Save Lives βραβεία «καρδιάς» στις μαθήτριες των δύο σχολείων : Δούμα Μαρία, Καρφιτσοπούλου Ευστρατία και Μπουτσούκη Ειρήνη από το Γυμνάσιο Εξαπλατάνου καθώς και στις μαθήτριες Γάτσου Ελένη, Μουρατίδου Αικατερίνη και Παρούτογλου Ιωάννα του Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου, οι οποίες συμμετείχαν φέτος και στον διαγωνισμό του Kids Save Lives με την άοκνη υποστήριξη της Μυρσίνης Φιλιανάκη και των εκπαιδευτικών των δυο σχολείων κ. Πισανίδου και κ. Τυρπάνη.

 Συγκεκριμένα, η συνέπεια και ο ζήλος που επέδειξαν αλλά και οι δεξιότητες που κατέκτησαν όλες οι μαθήτριες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για το διαγωνισμό αποτέλεσαν το σημαντικότερο ίσως κίνητρο της Μυρσίνης και του Αλέξανδρου να δωρίσουν τον απινιδωτή στο σχολείο μας και την κοινωνία του Εξαπλατάνου.

Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί σε κεντρικό χώρο της κοινότητας όπου θα μπορεί να είναι προσβάσιμος 24 ώρες το 24ωρο ενώ παράλληλα έγιναν σήμερα και οι πρώτες ενέργειες ώστε να επιμορφωθούν όσοι πολίτες της τοπικής κοινότητας επιθυμούν, για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον απινιδωτή όποτε χρειαστεί.

Θερμές ευχαριστίες για άλλη μια φορά στη Μυρσίνη και στον Αλέξανδρο και κυρίως στον Αναστάση Μάρκου.














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.