Τελευταία Νέα:

Τι Μάθαμε και τι ΔΕΝ μάθαμε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των Λουτρών Αλμωπίας


Μάθαμε ότι τα θέματα για την έκτακτη Γενική συνέλευση της επιχείρησης των Λουτρών ήταν τα εξής:
  •  Κανονισμός εισπράξεων
  • προέγκριση πληρωμών μελών διοικητικού συμβουλίου της χρήσης του έτους 2023 -2024
  • Προέγκριση πληρωμών εντεταλμένων συμβούλων προέδρου, μελών του διοικητικού συμβουλίου της χρήσης του έτους 2023 -2024.
  • Αλλαγή καταστατικού σε ορισμένα σημεία έτσι ώστε να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα , όπως υπήρχαν σημεία που ακόμη αναφερόταν ο δήμος ως δήμος Αριδαίας.

Μάθαμε ότι η αλλαγή αυτή τουλάχιστον του καταστατικού έπρεπε να γίνει επι θητείας κ. Μπάτση, όπου δεν μάθαμε γιατί δεν έγινε , αλλά μάθαμε στην πορεία γιατί δεν έγινε και ακυρώνονταν οι δύο Γενικές συνελεύσεις επί κ. Μπάτση ως μη δεδομένη απαρτία. 
Μάθαμε ότι ούτε ο κ. Μπάτσης , αλλά ούτε ο κ. Μπίνος ήξεραν πόσα άτομα χρειάζονται για να υπάρχει απαρτία (που δείχνει ότι δεν είχαν διαβάσει το καταστατικό σε επιχείρηση που ήταν πρόεδροι). Σε ερώτηση του κ Παρούτογλου ο κ. Μπάτσης απάντησε θα μας πει ο πρόεδρος και ο κ. Μπίνος ότι χρειάζεται το 50% των μετόχων.
Ο ένας δεν ήξερε και ο άλλος υπέθεσε με βάση μάλλον τα δημοτικά συμβούλια και όχι της Λουτρόπολης.

Μάθαμε λοιπόν ότι για να υπάρχει απαρτία χρειάζεται το 1/5 των μετόχων , για να ψηφιστούν τα θέματα αυξημένης σημαντικότητας χρειάζεται τα 2/3 των μετόχων άρα ψηφίζουν τα 3/4 των μετόχων που θα είναι παρόντες στην Γενική Συνέλευση κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.
Δεν μάθαμε γιατί με αυτόν τον μικρό αριθμό για την απαρτία ακυρώθηκαν δύο Γενικές Συνελεύσεις επί θητείας κ. Μπάτση με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει απαρτία.
Και δεν μάθαμε γιατί ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μπάτσης δεν διάβασε το καταστατικό όπου το έγραφε αναλυτικά.

Μάθαμε ότι επί θητείας κ. Μπάτση τα χρήματα τα εισέπραττε ένα άτομο μη αιρετό και την επόμενη ημέρα ο ίδιος ή κάποιος άλλος ακόμη και αιρετός (π.χ λογιστής) τα έπαιρνε και τα πήγαινε στην Τράπεζα για κατάθεση. 
Μάθαμε ότι με τον νέο κανονισμό εισπράξεων που έφερε προς ψήφιση η νέα δημοτική αρχή η είσπραξη θα γίνεται από τρία άτομα τον λογιστή , την διευθύνουσα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο της επιχείρησης παίρνοντας τα Ζ από τις ταμειακές όπου συμφωνούν τα χρήματα με τα Ζ και με πρωτόκολλο παραλαβής πόσα χρήματα εισπράχτηκαν και την επόμενη ημέρα τα ίδια τρία άτομα θα καταθέτουν τα χρήματα στην Τράπεζα.
(Το θέμα αυτό το είχε θίξει με ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Μπάτσης λέγοντας ότι δεν θεωρεί σωστό τα χρήματα να εισπράττονται από μη αιρετούς, όπου μη αιρετός είναι αυτή την στιγμή ένας υπάλληλος)
Δεν μάθαμε όμως την τεκμηριωμένη αιτιολογία γιατί δεν ψήφισε το συγκεκριμένο θέμα στο ΔΣ της Λουτρόπολης όπου και επί θητείας του τα χρήματα τύχαινε να πηγαίνουν στην τράπεζα από μη αιρετό και με την ανάρτησή του και τις αιχμές που διαφαίνονταν προκάλεσε την Γενική Συνέλευση.

Μάθαμε ότι η Λουτρόπολη πλήρωσε 260000 ευρώ από το 2015 για έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων από την Εθνική τράπεζα , όπου με την αλλαγή νόμου αυτό δεν χρειαζόταν γιατί η θεώρηση βιβλίων και στοιχείων καταργήθηκε.
Δεν μάθαμε επαρκώς γιατί συνεχίστηκε τόσα χρόνια κάτι που δεν χρειαζόταν και είχε μεγάλο κόστος.
Αντιθέτως μάθαμε ότι τώρα το εισιτήριο θα τυπώνετε σε λευκό χαρτί από την επιχείρηση με QR CODE όπου θα είναι μοναδικό και όταν χρησιμοποιείται δεν θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Μάθαμε ότι πολλά κτίρια στην Λουτρόπολη δεν έχουν κλειστές άδειες σύμφωνα με την Αρχιτέκτονα Μηχανικό που ανέπτυξε το θέμα και ένα από αυτά είναι και το αναψυκτήριο όπου με την τελευταία διαμόρφωση τετραγωνίστηκε για να γίνει όμορφο με τις 4 τζαμαρίες όπως είπε ο κ. Μπάτσης , αλλά δεν μας είπε ότι ο τετραγωνισμός ήταν αυθαίρετος και υπάρχει διαδικασία τώρα όπως από το τμήμα αρχαιολογίας να ελεγχθουν και να νομιμοποιηθούν.
Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχει και καθυστέρηση για την δημοπράτηση του αναψυκτήριου της πισίνας και του εστιατορίου που ενώ είναι έτοιμες πρέπει να νομιμοποιηθούν οι αυθαίρετες εργασίες πρώτα και μετά να γίνει η δημοπράτηση.

Στο θέμα αυτό και υποστηρίζοντας το αντίθετο ο κ. Μπάτσης και λέγοντας ότι έκανε έργο στην Λουτρόπολη και σε δύσκολες εποχές λόγω covid η διευθύνουσα σύμβουλος γέλασε και έδωσε την βολική δικαιολογία στον κ. Μπάτση να αποχωρήσει από την Γενική Συνέλευση λέγοντας ότι είναι αγενές αυτό που έκανε η ΔΣ , παρ όλο που η διευθύνουσα Σύμβουλος ζήτησε συγνώμη τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι του λίγο αργότερα ως δικαιολογία όμως ότι δεν πήραν τις αλλαγές του καταστατικού νωρίτερα για να τις μελετήσουν και έτσι δεν μπορούν να έχουν άποψη.
Δεν μάθαμε όμως γιατί δεν τους είχε ενημερώσει ο κ. Μπάτσης αφού πριν την Γενική Συνέλευση είχε προηγηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στην Λουτρόπολη όπου ο κ. Μπάτσης είχε ενημερωθεί για τις αλλαγές τις δέχτηκε και δεν μάθαμε γιατί οι υπάλληλοι της Λουτρόπολης δεν στείλανε τις εισηγήσεις στους μετόχους  όπως θα έπρεπε για να είναι ενημερωμένοι.

Μάθαμε ότι στην Γενική Συνέλευση ήταν και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Ουζούνης Ιωάννης και σχετικά με τις αλλαγές του καταστατικού,  αφού τις ζήτησε και τις πήρε πριν ημέρες τον βρίσκουν σύμφωνο. 



Περισσότερα σε λίγο...
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.