Τελευταία Νέα:

Το χωριό που οι πελαργοί είναι περισσότεροι από τους κατοίκουςΜε ιδιαίτερη ικανοποίηση, αλλά και χαρά, αντικρίζουν καθημερινά κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ομαλού- Θρακικού, του Δήμου Σιντικής Σερρών , το θέαμα των πελαργών, που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο χωριό.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Φώτη Τσιγαρίδα, περίπου 36 ζευγάρια πελαργών έχουν χτίσει φέτος τις φωλιές τους στο χωριό φιλοξενώντας 72 πελαργούς. Αυτή τη στιγμή οι πελαργοί μπορεί να είναι και περισσότεροι από τους κατοίκους του χωριού, πρόσθεσε ο κ. Τσιγαρίδας.

Η Παρασκευή Καραμανίδου, εκπαιδευτικός του χωριού, δήλωσε ότι οι πελαργοί έρχονται στο χωριό λόγω της γειτνίασης με την Κερκίνη και επειδή οι κάτοικοι δεν τους διώχνουν.

Το Θρακικό είναι οικισμός του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Υπάγεται διοικητικά στην κοινότητα Ακριτοχωρίου του Δήμου Σιντικής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 έχει μόνιμο πληθυσμό 83 κατοίκων.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.