Τελευταία Νέα:

Μπανάνες φλαμπέ με ρούμι - Η γλυκιά πρόταση


Μια γλυκιά πρόταση από την Καραϊβική, που θέλει τις μπανάνες καραμελωμένες και φλαμπαρισμένες με ρούμι και σβησμένες με λάιμ.

Υλικά

  • 4 μπανάνες
  • ½ φλιτζάνι ρούμι λευκό
  • 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 λάιμ, το χυμό
  • Διαδικασία

    Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. 

    Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.