Τελευταία Νέα:

Θ. Τζάκρη «Τα νούμερα του προϋπολογισμού του 2020 μαγειρεύονται ακόμη στα ‘’μαγειρεία’’ του ιδιωτικού κράτους Μητσοτάκη» (Βίντεο)


Παρέμβαση της βουλευτού στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την συζήτηση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2020»

          Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού είπε τα εξής:
Θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα πράγματα που μου κάνουν εντύπωση σε αυτό το προσχέδιο και είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσουν να με εκπλήσσουν  όταν το προσχέδιο γίνει νομοσχέδιο σε λίγο καιρό.
Ξεκινάω από τις γενικές προβλέψεις για τα έσοδα το 2020,   τα οποία προϋπολογίζετε σε 54.126 δις ευρώ περίπου 400 εκ ευρώ περισσότερα από πέρυσι και με δεδομένο  ότι το δημοσιονομικό κόστος που προκύπτει από την μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και τα πάσης φύσεως επιδόματα που θα δώσετε  είναι της τάξεως του 1,2 δις τότε δηλώνετε ευθέως στην επιτροπή ότι έχετε τρύπα (δημοσιονομικό κενό) στον προϋπολογισμό του 2020  της τάξεως των 800 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο θα πρέπει με έναν πιο αξιόπιστο τρόπο να μας πείτε που θα τα βρείτε, γιατί αυτό που μας λέτε στον πίνακα 2.8 στην σελίδα 40 του σημειώματος του κυρίου Σταϊκούρα για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού ότι θα τα βρείτε «από την βελτίωσή της αποτελεσματικότητας των φορέων της γενικής κυβέρνησης, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την διεύρυνση της φορολογικής βάσης»  μας τα έχετε ξαναπεί και παλιότερα. Διαφορετικά έχουμε βάσιμο λόγο να θεωρούμε ότι θα τα βρείτε προβαίνοντας σε περικοπές άλλων κοινωνικών δαπανών.
Ήρθατε ως υπερασπιστές της μεσαίας τάξης που δήθεν κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όπως προκύπτει από τους φορολογικούς συντελεστές σας έχετε τον πήχη εισοδήματος της μεσαίας τάξης στις 200.000 ευρώ. Γιατί τόσα πρέπει να βγάζει κάποιος καθαρά σε αυτή την χώρα πια για να δει έκπτωση 3.000 ευρώ το χρόνο στην ετήσια φορολογία του.
Και για να μη έχει κανείς παραίσθηση,  σε αυτή την χώρα όσοι βγάζουν καθαρά  από 20 έως 50.000 ευρώ εξοικονομούν 17 ευρώ το χρόνο. Αν δεν είναι ανέκδοτο,  είναι συνειδητή εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Είναι σαφές ότι στα μαγειρεία του ιδιωτικού κράτους του κυρίου Μητσοτάκη μαγειρεύονται ακόμη τα νούμερα του προϋπολογισμού. Αλλά ακόμη κι από το προσχέδιο μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αυτός ο προϋπολογισμός θα λέει ψέματα όταν ψηφισθεί, θα λέει ψέματα όταν εφαρμοστεί και το χειρότερο τον λογαριασμό θα τον στείλετε και πάλι στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, στους αγρότες και τους συνταξιούχους.
Δεν θέλω να βάλω ερωτήματα όπως ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος από την απόφαση του ΣΤΕ για τις επικουρικές συντάξεις. Δεν τολμώ  να ρωτήσω εάν πρόκειται να δούμε στον προϋπολογισμό δαπάνες για πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτικών. Ούτε για επιστροφή αναδρομικών. Και δεν ρωτώ γιατί γνωρίζω την απάντηση. Τίποτα δεν θα κάνετε.
Είναι ένας προϋπολογισμός φερετζές μια κυβέρνησης εντολοδόχων μεγαλοπειχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων.
Εδώ θα είμαστε για να αποκαλύψουμε την απάτη σας άρθρο άρθρο και κωδικό κωδικό στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Εγώ όχι μόνο καταψηφίζω το προσχέδιο αλλά σας καταγγέλω για συνειδητή εξαπάτηση της επιτροπής και του κοινοβουλίου.

Βίντεο:






------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.