Τελευταία Νέα:

Διονύσης Σταμενίτης: «Τέλος στην ταλαιπωρία των μελών της ομάδας παραγωγών ΑΘΗΝΑ»


Έγινε το τελικό βήμα για την οριστική απαλλαγή των αγροτών-μελών της ομάδας παραγωγών «ΑΘΗΝΑ» με τη θετική απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως αυτό ήταν αναμενόμενο ύστερα και από τη θετική πρόταση του αρμόδιου εισηγητή. Μετά από την παρουσίαση του προβλήματος από τον Βουλευτή Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη το περασμένο καλοκαίρι και το αίτημα του να μην χαθεί άλλος χρόνος, η επιλογή του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου να ακολουθήσει τον δρόμο του Νομικού Συμβουλίου ήταν αυτή που οδήγησε ουσιαστικά στη θετική έκβαση του ζητήματος. Και αυτό γιατί, όπως όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει, ο ειδικός νόμος υπερισχύει του γενικού. Σε αυτήν την περίπτωση το σημείο κλειδί ήταν η αποσαφήνιση μέσω του Νομικού Συμβουλίου ότι το άρθρο 103, ν. 4605/2019 υπερισχύει έναντι του άρθρου 4, ν. 1882/1990, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την απαλλαγή των μελών της ομάδας παραγωγών και της τακτοποίησης των υποθέσεων τους.

Τις επόμενες μέρες θα σταλεί δεσμευτική οδηγία προς την ΑΑΔΕ μέσω της οποίας θα ενημερώνονται οι κατά τόπους ΔΟΥ για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«6 χρόνια μετά βρίσκει λύση ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε δεκάδες συμπολίτες μας. Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση ακύρωσε όλες τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου, η οποία το φθινόπωρο του 2014, όταν ανέκυψε το ζήτημα, είχε αναγνωρίσει το δίκαιο των μελών της ομάδας παραγωγών και είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην υποβολή νομοθετικής πρότασης προκειμένου να βρεθεί λύση. ‘Έτσι χάθηκαν 4,5 ολόκληρα χρόνια, με τους συμπολίτες μας να εγκλωβίζονται σε ένα καθεστώς φορολογικής ομηρίας.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, αναγνώρισαν την άμεση αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης, εντόπισαν τη ρίζα του προβλήματος και εν συνεχεία προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Η επιλογή του Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου να ακολουθήσει την οδό της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να μην οδηγηθεί σε εκ νέου κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα δημιουργούσε ενδεχομένως πρόσθετα νομικά κωλύματα και θα κόστιζε χρόνο, αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν η πιο ορθή.

Η χθεσινή εξέλιξη μας χαροποιεί όλους γιατί τερματίζει μια μακρά περίοδο ταλαιπωρίας, άγχους και προβλημάτων για δεκάδες συμπολίτες μας. Επιπλέον, αποδεικνύει ότι είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες όταν με τις αποφάσεις και τις ενέργειες μας δίνουμε λύσεις και όχι, όταν λέμε μεγάλα λόγια, αφήνοντας μισοτελειωμένες υποθέσεις».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.