Τελευταία Νέα:

Η μεγάλη αδικία προς τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης - Η αλήθεια


Εδώ και 20 μέρες τα Κ.Δ.Β.Μ (πρώην ΚΕΚ) έχουν δαπανήσει πάρα πολλές ώρες εργασίας, ανέβαλαν αναστολές προσωπικού, προχώρησαν σε προσλήψεις, με μόνο στόχο να υλοποιήσουν εύστοχα το επιδοτούμενο πρόγραμμα των επιστημόνων, με την ασύγχρονη τηλεκατάρτιση.

Το γεγονός ότι πιστοποιήθηκαν φορείς με πλατφόρμες τηλεκατάρτισης και δεν είχε αξιολογηθεί το εκπαιδευτικό υλικό σωστά, από επιτροπή που όρισε το Υπουργείο Εργασίας ΔΕΝ ευθύνονται 400 και άνω οικογένειες και οι εργαζόμενοι στα ΚΕΚ !!!

Και επειδή γίνεται κάθε φορά ντόρος για τα ΚΕΚ που τα κονομάνε καλό είναι πρώτα να βλέπουμε τους όρους και τις αμοιβές που ορίζει η εκάστοτε προκήρυξη την οποία συντάσσει το κράτος και να μην συγκρίνουμε τα επαρχιακά ΚΕΚ με τα μεγάλα ΚΕΚ που έχουν σε κάθε μεγάλη πόλη και από ένα υποκατάστημα.

Ας τα πάρουμε με την σειρά :

Πρώτα πρώτα το κράτος ενέκρινε ποια ΚΕΚ μπορούσαν να υλοποιήσουν την διαδικασία εγγραφής των επιστημόνων , περίπου 400 στον αριθμό , στην συνέχεια ενέκρινε 7 πλατφόρμες τηλεκατάρτισης όπου το κράτος έβαλε τα κριτήρια και όρισε επιτροπή αξιολόγησης για το ποιες θα εγκριθούν .

Πλατφόρμες με τις οποίες έπρεπε τα ΚΕΚ να συνεργαστούμε συνάπτοντας ιδιωτικό συμφωνητικό αφήνοντας ελεύθερη την τιμή διαπραγμάτευσης.

Τι εννοούμε με αυτό; ότι με τα χρήματα που θα αποζημιωνόταν το κάθε ΚΕΚ ανά ωφελούμενο επιστήμονα έπρεπε να προπληρώσει παρακαλώ την πλατφόρμα τηλεκατάρτισης με όποια συμφωνία γινόταν.

Οι τιμές που διαμορφώθηκαν στην αγορά ήταν από 0,90 έως 1,20 ανά εκπαιδευτική ώρα τηλεκατάρτισης συν 25 ευρώ αν ο ωφελούμενος ήθελε πιστοποίηση.

Δηλαδή από 90 ευρώ έως 120 ευρώ ανά άτομο που θα έγραφε το κάθε ΚΕΚ στο ΕΡΓΑΝΗ θα προπλήρωνε αυτά τα χρήματα συν 25 ευρώ για την πιστοποίηση.

Η αμοιβή των ΚΕΚ για κάθε ωφελούμενο βάση προκήρυξης ήταν :

20 ευρώ κατά την εγγραφή

400 ευρώ όταν ολοκληρωθεί η τηλεκατάρτιση και

50 ευρώ αν ο ωφελούμενος πάει στην πιστοποίηση χωρίς να είναι υποχρεωτική.

Οπότε για να μην μακρηγορούμε:

470 ευρώ η αμοιβή των ΚΕΚ ανά ωφελούμενο με πιστοποίηση

145 ευρώ η αμοιβή της τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση

Το ποσό που απομένει είναι 325 ευρώ το οποίο θα φορολογηθεί , συνεπώς η αμοιβή που προκύπτει θα είναι περίπου στα 200 ευρώ ανά ωφελούμενο.

Από αυτά τα 200 ευρώ πρέπει να πληρωθούν η διαφήμιση , οι υπάλληλοι που έγινε αναστολή της αναστολής για να προλάβουμε να διεκπεραιώσουμε την υλοποίηση στις μικρές προθεσμίες που υπήρχαν, τηλέφωνα, και εργατοώρες ακόμη και από τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΕΚ μιλάτε λοιπόν ;

Αν εννοείται τις 7 πλατφόρμες τηλεκατάρτισης οι οποίες μπορεί να έχουν και δικά τους ΚΕΚ δεν είναι δικό μας θέμα , εσείς τις επιλέξατε και εσείς βάλατε τα κριτήρια.

Να σταματήσει λοιπόν αυτή η σπέκουλα κάθε φορά που υπάρχει ένας ανίκανος υπουργός να ρίχνει τις ευθύνες σε όλα τα ΚΕΚ της Ελλάδας με τέτοιο τρόπο που να τα συκοφαντεί ασύστολα και κάθε φορά να λένε ότι θα επανεξεταστούν τα κριτήρια των ΚΕΚ , τα οποία για να αδειοδοτηθούν πρέπει να πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια, πάλι βάση νόμο του κράτους...

Δηλαδή το ΚΕΚ στην Αριδαία και στα Γιαννιτσά είναι το ίδιο με ΚΕΚ της Αθήνας που έχει 20 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα ;

Κάναμε λοιπόν όλη την δουλειά !

Βρήκαμε τους επιστήμονες !

τους εξηγήσαμε την διαδικασία , τους γράψαμε στο ΕΡΓΑΝΗ ακούσαμε τις φωνές τους γιατί δεν πληρώθηκαν μέχρι και την Μ. Πέμπτη (λόγω ατοπήματος του Υπουργού μιλώντας στο SKAI και στον αυτιά μιλώντας ότι όποιος έκανε σωστά την διαδικασία πληρώθηκε – μέγα Ψέμα -) και όταν ήρθε η ώρα της δικής μας πληρωμής , το πρόγραμμα ακυρώθηκε.

Τόσο απλά ακύρωσαν 400 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που το ίδιο το κράτος έχει αδειοδοτήσει με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Το μητρώο των επιστημόνων πλέον είναι έτοιμο στο ΕΡΓΑΝΗ και απομένει η πληρωμή τους , όλα έτοιμα και τακτοποιημένα από εμάς τα μικρά ΚΕΚ … τα οποία έχουν δυσφημιστεί ως κλέφτες και απατεώνες ..

Ο Υπουργός στην θέση του , να μιλάει για αστοχίες και λάθος προγραμματισμό , και έτοιμος να σχεδιάσει τα επόμενα λάθος προγράμματα… σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί για πολύ μικρότερα πράγματα .

Η επιτροπή που επέλεξε τις πλατφόρμες στην θέση της , έτοιμη να επιλέξει τις επόμενες πλατφόρμες στα επόμενα προγράμματα.

Είπαμε για όλα φταίνε τα ΚΕΚ , τα χρυσά ΚΕΚ !

Παρακαλούμε πολύ μην μας αφήσετε εκτεθειμένους, τη στιγμή που προερχόμαστε από μια μακράν περίοδο ελαχίστων προγραμμάτων για να καταφέρουμε να συντηρήσουμε τα κέντρα μας, που αυτή τη στιγμή δεν είναι του παρόντος.

Είναι άδικο να μείνουν σημάδια ότι ευθύνονται τα ΚΕΚ για όλη αυτή την εξέλιξη, ώστε να νομίζει η κοινωνία ότι είμαστε απατεώνες, τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε καν για το εκπαιδευτικό υλικό !!!!

ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ !!



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.