Τελευταία Νέα:

Σταμενίτης: «Η εικόνα της αγοράς των αμνοεριφίων επιτάσσει την άμεση παρέμβαση μας για ενίσχυση των κτηνοτρόφων»


Σε συνέχεια των παρεμβάσεων του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης απέστειλε σήμερα (22.04.2020) επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, αναφορικά με το θέμα της καταβολής ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους λόγω απώλειας εισοδήματος, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την εμφάνιση και εξάπλωση της νόσου COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης αναφέρει ότι η περίοδος του Πάσχα έδωσε μια καθαρή εικόνα του μεγέθους των απωλειών για τους κτηνοτρόφους, η οποία μας παρέχει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στους απαραίτητους υπολογισμούς και στην καταβολή των ενισχύσεων. Η φετινή ζήτηση στην αγορά των αμνοεριφίων και οι τιμές που δόθηκαν στους παραγωγούς από τους εμπόρους παρουσιάζουν τεράστιες αντεγκλήσεις σε σχέση με τα δεδομένα των προηγούμενων ετών.  Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο Βουλευτής στην επιστολή του: «Η εικόνα της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα αποτυπώνεται σε χαμηλές τιμές πώλησης των αμνοεριφίων (μέση τιμή 3,80 ευρώ/κιλό) και μη σφαγή του συνόλου των ζώων, λόγω μειωμένης ζήτησης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη έλλειψη ρευστότητας λόγω του κορονοϊού, έχει φέρει σε δυσμενή θέση τους κτηνοτρόφους σε ολόκληρη την Ελλάδα».


Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής ζητά να εξεταστεί η καταβολή ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους λόγω απώλειας εισοδήματος το συντομότερο δυνατό, καθώς η αναμονή επιτείνει την αγωνία και τη μεγάλη ανησυχία των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.