Τελευταία Νέα:

Στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για τα προγράμματα Κοινωνικού τουρισμού. Τα δικαιολογητικά συμμετοχής

Ο κοινωνικός τουρισμός καλείται φέτος να υποστηρίξει τον τουρισμό, καθώς θα τρέξει με τρία προγράμματα, ενώ το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα είναι ανανεωμένο και θα έχει περισσότερους δικαιούχους.  
Όπως είναι γνωστό έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας από τον ΟΠΕΚΑ για δωρεάν διακοπές και εκδρομές για 66.000 δικαιούχους ενώ έως τις 15 Ιουνίου αναμένεται ότι θα τρέξουν το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για 400.000 δικαιούχους και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Συγκεκριμένα, μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, γίνονται αιτήσεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής με τα εξής δικαιολογητικά:
Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει το Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (πχ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Οι αιτήσεις αφορούν : 
 
-Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός : 53.500 δικαιούχοι, 
-Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά, 
-Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι. Αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 6 Ιουλίου 2020 έως τις 10 Μαΐου 2021. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
α) Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.
β) Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2019) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Τα μέλη των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι συνδημότες μας μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Θέρμης και το τηλέφωνο 2313338105.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.