Τελευταία Νέα:

Βέροια: Διαμαρτυρία για την διαδικασία εκτιμήσεων στα γραφεία του ΕΛΓΑ (Βίντεο)


Με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Αγροτικού Συλλόγου “Μαρίνος Αντύπας” Νάουσας και συμμετοχή του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, και των Αγροτικών Συλλόγων Σκύδρας, Πέλλας “Η Ενότητα”, Κρύας Βρύσης “Η Ομόνοια” και Αμυνταίου, όπως και της Επιτροπής Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας”, Δημήτρης Τσουλάκος.

Στη συνέχεια, επιτροπή εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων που συμμετείχαν, επέδωσαν ψήφισμα στην Διεύθυνση του ΕΛΓΑ.

Στο ψήφισμα, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, η διαμαρτυρία για καθυστερήσεις στη διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ, από ζημιές που προκλήθηκαν από θεομηνίες, όπως επίσης και έντονη διαμαρτυρία για την εξοντωτική – όπως αναφέρει το ψήφισμα – φορολογία, την κατάσταση στο ασφαλιστικό, και τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές διάθεσης προϊόντων, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες, διατύπωσαν αιτήματα που αφορούν την άμεση αναγγελία από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν από πρόσφατες θεομηνίες, συμψηφισμό των αποζημιώσεων για τα ασφάλιστρα της παραγωγής, και στήριξη των παραγωγών λαικών αγορών και των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Όπως τονίστηκε, σε δηλώσεις, η κινητοποίηση αυτή ήταν συνέχεια ανάλογης που έγινε τον Ιούλιο και προαναγγέλθηκαν και άλλες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων.

Βέροια - διαμαρτυρία αγροτών στον ΕΛΓΑ Βέροιας 1/9/2020


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.