Τελευταία Νέα:

Ημιεπαγγελματικός γίνεται ο ελληνικός στρατός με τις 15.000 νέες προσλήψεις
Ημιεπαγγελματικός γίνεται σταδιακά ο ελληνικός στρατός καθώς το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την πρόσληψη 15.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς αυτό ωστόσο να επηρεάζει την περαιτέρω αύξηση της θητείας των οπλιτών στους 12 μήνες για όλα τα Σώματα που αποφάσισε η κυβέρνηση και εφαρμόζεται ήδη από την ΕΣΣΟ του Μαΐου.

Προ ημερών εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για την πρόσληψη 1.600 ΕΠΟΠ σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Κοινό Νομικό Σώμα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία (οι 1.000) θα κατευθυνθούν στο πεζικό. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον προσλήψεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι φρεγάτες που θα ναυπηγηθούν τα επόμενα χρόνια για το Πολεμικό μας Ναυτικό, θα απαρτίζονται μονάχα από επαγγελματίες, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα υποβρύχια.

Εκτιμάται ότι με τις νέες προσλήψεις ο ελληνικός στρατός θα μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτος και σε μεγαλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα και εν μέρει α λύσει και το πρόβλημα του δημογραφικού που έχει προκύψει εδώ και αρκετά χρόνια, αφού από τη στιγμή που μειώνεται ο πληθυσμός της χώρας μας, μειώνονται εκ των πραγμάτων και οι φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.