Τελευταία Νέα:

5 tips για εύκολο και γρήγορο μαύρισμα




Αν υπάρχει κάτι που θέλουν όλα τα κορίτσια, αυτό είναι το bronze ηλιοκαμένο δέρμα που αποκτούν αυτήν την εποχή. Ή που προσπαθούν να αποκτήσουν, τουλάχιστον.
Βλέπεις ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου και της μελανίνης που παράγεις, έχεις και το μαύρισμα που θες.

Πως όμως θα μαυρίσεις εύκολα και γρήγορα και -κατά προτίμηση- χωρίς να καείς αυτό το καλοκαίρι; Ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και παρακάτω σου έχουμε 5 πολύ εύκολα tips που μπορείς να ακολουθήσεις από αύριο κιόλας που θα πας για μπανάκι.

Βγες στον ήλιο

Ναι αυτό είναι το προφανές και μπορεί να σου ακούγεται αστείο, όμως είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις. Οι περισσότεροι νομίζουν, πως με το να είναι όλη μέρα στην ξαπλώστρα, κάποια στιγμή θα μαυρίσουν κιόλας. Λάθος μεγάλο. Πρέπει να βγεις να σε δει ο ήλιος, να ξαπλώσεις στον ήλιο ή ακόμη να κάνεις και κάποιο watersport. Αυτό σε βοηθάει να αποκτήσεις το μαύρισμα που θες ακόμη πιο γρήγορα.

Χρησιμοποίησε το σωστό αντιηλιακό

Δεν πρέπει να εξαρτάσαι εντελώς από τον δείκτη προστασίας όταν επιλέγεις αντηλιακό. Στο μπουκάλι της αντηλιακής κρέμας ή του σπρέι, πρέπει να αναζητήσεις τον όρο "ευρύ φάσμα: ή το λογότυπο UVA μαζί με τη λέξη «υψηλό». Επίσης είναι προτιμότερο να επιλέγεις αντιηλικαό με δείκτη προστασίας 30 αντί για SPF50 (φιλτράρει το 97% των ακτίνων UVB). Σε περίπτωση που είσαι σκουρόχρωμη, τότε χρειάζεσαι ένα αντηλιακό με SPF15.

Κάνε ηλιοθεραπεία κοντά σε νερό

Τόσο η πισίνα, όσο και η θάλασσα αντανακλούν το φως του ήλιου. Φρόντισε λοιπόν να ξαπλώσεις δίπλα στην πισίνα (ή θάλασσα) ή πάνω σε ένα φουσκωτό (στρώμα ή οτιδήποτε άλλο) για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Χρησιμοποίησε λάδι καρύδας

Λένε ότι το λάδι καρύδας είναι το μυστικό για ένα βαθύ και ωραίο μαύρισμα. Μπορεί να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας για την ενυδάτωση του δέρματός σου, αλλά ίσως, να μην είχες ποτέ σκεφτεί αυτή του τη χρήση. Αυτό το συστατικό μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις ένα πιο σκούρο μαύρισμα. Επιπλέον, είναι υπέροχο γιατί μπορεί να αναπληρώσει την χαμένη υγρασία στο δέρμα σου που προκαλείται από τον ήλιο. Πρόσεχε τη χρήση του όμως, καθώς είναι πολύ λιπαρό και μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. Δεν πρέπει επίσης να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπό σου σε περίπτωση που το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και είσαι επιρρεπής σε ακμή.

Απέφυγε την απολέπιση

Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα τέλειο μαύρισμα και θες να το διατηρήσεις για καιρό. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να κάνεις δύο πράγματα: 
α) να αποφύγεις το scrub, καθώς θα αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα των μαυρισμένων κυττάρων του δέρματος και θα φέρει στην επιφάνεια τα νέα λευκά κύτταρα και 
β) ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου τακτικά.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.