Τελευταία Νέα:

Ένας φανταστικός μεζές για το ουζάκι σας



Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που γίνονται με άπειρους τρόπους και δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τη γεύση και την ευελιξία του ως υλικού. Για την ντομάτα ο λόγος, που όταν την περνάμε από το τηγάνι μετατρέπεται σε πρώτης τάξεως ουζομεζέ…

Οι κροκέτες ντομάτας είναι ιδανικές για την καλοκαιρινή ζέστη, καθώς και νόστιμες είναι και ελαφριές για το στομάχι.

Αφού πλύνουμε λοιπόν καλά τις ντομάτες με τρεχούμενο νερό, τις κόβουμε στα δυο και σε χοντρές φέτες κατόπιν, κρατώντας τη φλούδα τους.

Τι θα χρειαστούμε για το πανάρισμα: Αλεύρι, βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, μυρωδικά της επιλογής μας (ο βασιλικός πηγαίνει εξαιρετικά).

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο στο τηγάνι, προσέχοντας να μην κάψει. Εντωμεταξύ, περνάμε την ντομάτα από το αλεύρι, και από τις δύο πλευρές, και τοποθετούμε τις φέτες στο τηγάνι με το λιωμένο βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με τα μυρωδικά της αρεσκείας μας. Όταν αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα οι φέτες, τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά.

Όταν τις βγάλουμε, τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το βούτυρο. Τις σερβίρουμε με μαγιονέζα και συνοδεύουμε με ούζο ή μια παγωμένη μπίρα…















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.