Τελευταία Νέα:

Από ψυχίατρο θα περνούν οι οδηγοί που «πιάνονται» μεθυσμένοι -Πού ξεκίνησε ήδη το μέτρο;




Στον… ψυχίατρο καταλήγουν οι οδηγοί στη Γερμανία, οι οποίοι πιάνονται από την αστυνομία να έχουν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ή άλλων ψυχοτροπικών ουσιών.

Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης εκείνων των οδηγών που είτε έχουν διαπράξει κάποια σοβαρή τροχαία παράβαση, είτε έχουν συμπληρώσει εκείνον τον αριθμό των πόντων στο ποινολόγιο τους που οδηγεί στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης.

Σειρά εξετάσεων

Σε κάθε περίπτωση, για την επανέκδοση της άδειας οδήγησης θα πρέπει κανείς να περάσει από μια σειρά εξετάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το ψυχολογικό τεστ.

Η εξέταση από ψυχολόγο διαρκεί 45 λεπτά και πραγματοποιείται εν είδει συνέντευξης κατά τη διάρκεια της οποίας ο εξεταζόμενος θα πρέπει να πείσει ότι είναι ικανός να αποκτήσει τον αυτοέλεγχο και να αντισταθεί στον πειρασμό της κατανάλωσης αλκοόλ ή άλλων ουσιών ακόμα και σε μια δύσκολη προσωπική στιγμή.

Το ερωτηματολόγιο δεν είναι συγκεκριμένο, δίνοντας τη δυνατότητα στον εξεταστή να αξιολογήσει με τον δικό του τρόπο τον υποψήφιο οδηγό, γεγονός βέβαια που καθιστά τη διαδικασία αρκετά δύσκολη γι’ αυτόν.














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.