Τελευταία Νέα:

Βγήκαν και στην Ανατολική Αλμωπία τα τρακτέρ στους δρόμους


Η Διοίκηση του Αγροτικού συλλόγου ΑΓΡΟΣ, χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες βιοπαλαιστές αγρότες του Νομού και συνολικά της χώρας οι οποίοι με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν την επιβίωση τους.

Στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού των αγροτικών συλλόγων, που υιοθετούν το πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, πραγματοποιήσαμε συμβολική παράταξη των αγροτικών μας μηχανημάτων στο δρόμο Ριζοχωρίου – Φιλώτειας.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί προπομπό των μελλοντικών κινητοποιήσεων που θα αποφασίσουμε από κοινού με τους υπόλοιπους αγροτικούς συλλόγους του νομού.

Οι τυχοδιωκτικές και εκ των υστέρων επισκέψεις των βουλευτών δεν μας έπειθαν ούτε μας πείθουν. Αποτέλεσμα των πολιτικών τους επιλογών είναι η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε. Ότι έχουμε κατακτήσει, το έχουμε κάνει με τον αγώνα μας. Αυτός είναι ο μοναδικός σίγουρος δρόμος για να καταφέρουμε να κρατηθούμε στο επάγγελμα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να παράγουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα προσβάσιμα στον καταναλωτή.

Σε αυτό το δίκαιο αγώνα ζητάμε την υποστήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, των εργατών που ασχολούνται στη μεταποίηση των προϊόντων μας, των καταστηματαρχών που εμπορεύονται τη παραγωγή μας. Τα συμφέροντα μας είναι κοινά, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας ενάντια στις πολιτικές που μας καταδικάζουν στην φτώχεια και την ανέχεια.

Απαιτούμε:

·         Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

·         Γενναία επιδότηση στις ζωοτροφές, ώστε να μην μετακυλύετε το κόστος στον καταναλωτή.

·         Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

·         Άμεση αποζημίωση για τις καλλιέργειες των κερασιών που καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις.

·         Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

 

                                                                                                                         22.01.2023

                                                                                                                          Η Διοίκηση


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.