Τελευταία Νέα:

Σταμενίτης: «Προωθούνται οι διαδικασίες για την αποζημίωση των σπαραγγοπαραγωγών»


Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΑΑΤ, συνεδρίασε σήμερα, η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιά, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε ότι προωθούνται μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας για τις ζημιές που υπέστησαν από την ανεμοθύελλα της 8ης Φεβρουαρίου 2022.

Στην επικοινωνία του με τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ, όσον αφορά στην εν λόγω καλλιέργεια, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης έθιξε και το ζήτημα της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών σπαραγγιού λόγω της χαμηλής τιμής του προϊόντος εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και ενημερώθηκε ότι το ζήτημα εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και να υπάρξουν οι ανάλογες αποφάσεις.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ:

http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/14254-dt270123














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.