Τελευταία Νέα:

Ο Λάκης Βασιλειάδης για τις ενισχύσεις στους παραγωγούς σπαραγγιού της Αλμωπίας


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων των αποζημιώσεων των καλλιεργειών σπαραγγιών του Δήμου Αλμωπίας. Η απόφαση προωθείται στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ το ύψος της ενίσχυσης και ο χρόνος καταβολής θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για καλλιέργειες που επλήγησαν από το σπάνιο φαινόμενο του αεροχείμαρρου που εκδηλώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2022, και κατέστρεψε πλαστικά επικάλυψης και αψίδες, με επιπλέον κόστος στην παραγωγή από την επανατοποθέτησή τους αλλά και με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η πρωιμότητα του προϊόντος.

Ο Λάκης Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των παραγωγών, βλέποντας τις ζημιές και υποστηρίζοντας την ανάγκη στήριξής τους για την απώλεια εισοδήματος την οποία υπέστησαν. Για το θέμα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, αλλά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές. Επίσης, έχει καταθέσει στη Βουλή ως Αναφορές, με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, επιστολές Αγροτικών Συλλόγων και Ομάδων Παραγωγών της Αλμωπίας.

Με αφορμή την εξέλιξη, ο Βουλευτής δήλωσε πως «με συνέπεια και μεθοδικότητα, πάντα στη βάση πραγματικών στοιχείων, προχωράμε τις διαδικασίες στήριξης του πρωτογενούς τομέα». Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενίσχυσης της συγκεκριμένης καλλιέργειας και για απώλειες εξαιτίας της διατάραξης της αγοράς από την Ουκρανική κρίση. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου ήδη επεξεργάζονται τα στοιχεία, στο πλαίσιο της μεθοδολογίας που ακολουθείται και για άλλα προϊόντα.








-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.