Τελευταία Νέα:

Η παράξενη διαφορά ανάμεσα στον κρύο και τον ζεστό καφέ που δε ξέραμεΜπορεί να έχεις παρατηρήσει (αν όχι, κάντο τώρα) ότι ο κρύος και ο ζεστός καφές που απολαμβάνεις δεν έχουν την ίδια γεύση και ας είναι φαινομενικά ίδια. Επίσης όταν αφήνεις ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ να κρυώσει, αυτός δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο ο αγαπημένος σε πολλούς κρύος καφές.
Η αλήθεια είναι ότι ο ζεστός και κρύος καφές διαφέρουν σε θερμοκρασία αλλά και σε γεύση. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Υπάρχει, λοιπόν, μια αλήθεια σε αυτή τη διαφορά της γεύσης την οποία δεν γνωρίζεις.

Οι δύο ίδιοι καφέδες, όταν είναι ζεστοί ή κρύοι έχουν διαφορετική γεύση. Ο ζεστός καφές έχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και όσον αφορά τη θερμοκρασία, αυτή δημιουργεί πικρία και οξύτητα. 

Τα επίπεδα του καφέ είναι περίπου τα ίδια στον κρύο και στο ζεστό και αλλάζει η γεύση λόγω του παραπάνω γεγονότος. 

Ουσιαστικά οι τρόποι με τους οποίους ψήνονται οι κόκκοι καφέ, επηρεάζουν την καφεΐνη, την οξύτητα και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αποτελέσματος.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.