Τελευταία Νέα:

Θεωρίες συνωμοσίας έχουν ξεσπάσει μετά την απεικόνιση του Ιησού Χριστού με ένα δορυφόρο σε πίνακα της Αναγέννησης



Οι θεωρητικοί της συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι ο καλλιτέχνης της Αναγέννησης μπορεί να είχε μια εξαιρετική ικανότητα να υπερβεί τον χρόνο και να ενσωματώσει τη σύγχρονη τεχνολογία στο έργο του.
Ένας πίνακας 400 ετών που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό και το Άγιο Πνεύμα έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους λάτρεις της τέχνης, καθώς ορισμένοι είναι πεπεισμένοι ότι περιέχει αποδείξεις ταξιδιού στο χρόνο. Το εν λόγω αριστούργημα είναι η «Δοξολογία της Θείας Ευχαριστίας», που φιλοτεχνήθηκε από τον Ventura Salimbeni το 1595, αλλά τα μυστήριά του ήρθαν στο φως μόλις πρόσφατα.

Οι θεωρητικοί της συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι ο καλλιτέχνης της Αναγέννησης μπορεί να είχε μια εξαιρετική ικανότητα να υπερβεί τον χρόνο και να ενσωματώσει τη σύγχρονη τεχνολογία στο έργο του. Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι ο πίνακας περιέχει μια απεικόνιση του ρωσικού δορυφόρου Σπούτνικ-1, ο οποίος ως γνωστόν εκτοξεύτηκε το 1957.

Στρέφοντας την προσοχή σε μια αγκαθωτή μπλε σφαίρα που κρύβεται στο βάθος του έργου τέχνης, οι θεωρητικοί αυτοί υποστηρίζουν ότι μοιάζει εντυπωσιακά με τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που τέθηκε ποτέ σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ενώ πολλοί αρχικά απέρριψαν αυτούς τους ισχυρισμούς ως παρατραβηγμένους, οι ειδικοί έχουν αναγνωρίσει ότι υπάρχει μια αλλόκοτη ομοιότητα μεταξύ του ουράνιου αντικειμένου στον πίνακα και του πραγματικού Σπούτνικ-1.

Ο Steve Mera, πρόεδρος της Ένωσης Παραφυσικών Ερευνών και Εκπαίδευσης του Μάντσεστερ (MAPIT), βρίσκει τις συνδέσεις ενδιαφέρουσες. Επισημαίνει τις θρησκευτικές προεκτάσεις που συχνά συνδέονται με τα φαινόμενα UFO και υποδηλώνει ότι το πραγματικό νόημα αυτού του πίνακα αποτελούσε μυστήριο μέχρι να εντοπίσουν την πιθανή απεικόνιση του Σπούτνικ.

Η ανακάλυψη έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν οι άνθρωποι του 1600 είχαν κατά κάποιον τρόπο γνώση των μελλοντικών γεγονότων ή αν πρόκειται απλώς για μια εξαιρετική σύμπτωση. Οι ομοιότητες μεταξύ του μυστηριώδους αντικειμένου του πίνακα και των μοναδικών χαρακτηριστικών του δορυφόρου έχουν τροφοδοτήσει περαιτέρω τη συζήτηση.





Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.