Τελευταία Νέα:

Πανελλήνιες 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε αρχίζουν οι εξετάσεις – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες 2024, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τη λήξη των μαθημάτων στα σχολεία, καθώς και το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.
Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα λήγουν στις 17 Μαΐου για τα Λύκεια και στις 29 Μαΐου για τα Γυμνάσια.

Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο καλεί τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων να προβούν ακόμη και σε αναμόρφωση του ωριαίου προγράμματος, όπου χρειάζεται, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία της διδακτέας – εξεταστέας ύλη στα μαθήματα των Πανελλαδικών μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Αναλυτικά, για την Α’ και Β’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα πρέπει ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου και οι απολυτήριες για τη Γ’ Λυκείου στις 30 Μαΐου. Όσον αφορά στο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία, αυτό θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η αυλαία για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου, ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα κληθούν να δώσουν το πρώτο τους μάθημα μια μέρα νωρίτερα, στις 30 Μαΐου.

Ωστόσο, η διεξαγωγή των ευρωεκλογών την Κυριακή 9 Ιουνίου έφερε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Στα ΓΕΛ οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι θα δώσουν μάθημα στις 6 Ιουνίου και το επόμενο στις 12 Ιουνίου, ενώ στα ΕΠΑΛ στις 5 Ιουνίου και στις 11 Ιουνίου αντίστοιχα.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.